Назад

Среща с посланика на България в Канада





Напредъкът в отношенията ЕС - Канада бе основна тема на разговора между председателя на БТПП Цветан Симеонов и посланика на България в Канада Светлана  Стойчева-Етрополски. Симеонов отбеляза, че организираните от БТПП и партньори форуми под наслов „Защо Канада?“ през 2017 и 2018 г. са били изключително полезни за разясняване на ползите от споразумението СЕТА. Предвижда се още един подобен форум през есента на 2019 г. в гр. Стара Загора, съвместно с Посолството на Канада в Букурещ, Българо-канадската бизнес мрежа и Национална бизнес мрежа.

Към момента ключови сектори в икономическите отношения България - Канада са: информационни технологии, хранително-вкусова промишленост, фармацевтика, добивна промишленост, парфюмерия, мебелно производство, текстилна промишленост, машиностроене и др.

Бяха обсъдени и възможностите за насърчаване и задълбочаване на двустранните икономически отношения, чийто потенциал, според посланик Етрополски е много голям. Бе договорено сътрудничество при размяна на посещения на представители на бизнеса  в Канада и България. В тази връзка се планира българска делова мисия в Канада в края на 2019 или началото на 2020 г.

При интерес за участие в икономически събития, касаещи Канада, както и в предстоящата делегация можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117489,  e-mail: interdpt@bcci.bg.


15.08.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад