Назад

Икономическото партньорство с Канада обсъдиха на форум в Пловдив



Стоян Илиев

По време на кръгла маса в Пловдив бизнесът обсъди търговско-икономическите отношения между България и Канада и ползите от влизането в действие на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение /СЕТА/ между ЕС и Канада.

Мероприятието бе официално открито от кмета на Пловдив Иван Тотев и посланика на Канада Н.Пр. Кевин Хамилтън в Дома на културата "Борис Христов". Кръглата маса се оганизра от Канадаско-българската бизнес мрежа, Посолството на Канада, акредитирано за България, Национална бизнес мрежа и със съдействието на Българската търговско-промишлена палата.

В регионалната кръгла маса участие взеха представители на държавните институции, екип на Послсотвото на Канада, Община Пловдив, икономисти, представители на бизнеса от различни браншове и др. Целта на мероприятието бе да представи не само новите облекчения за износ в Канада на произведени в Европа стоки, но и да окуражи предприемачите от България да потърсят нови пазари зад океана като им даде конкретна и полезна информация.

Влизането в действие на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Европейския съюз и Канада е от огромно значение за българските производители и особено за малкия и среден бизнес, защото отваря за тях вратите на един огромен пазар, включително пазара на обществени поръчки в Канада на централно и местно ниво”, каза Алекс Нестор, вицепрезидент на Канадско-българската бизнес мрежа.

Посолството на Канада, акредитирано за България, обмисля провеждането на подобни регионални мероприятия през 2019 г. и в  градовете Стара Загора, Варна, Бургас и Русе. БТПП ще информира допълнително за датата и програмата на събитията.


05.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад