Назад

БТПП и Търговската палата на Якутия подписаха меморандум за сътрудничество



След поредица от успешни срещи с различни представители на бизнеса от област Якутия, Руска Федерация, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и председателят на ТПП Якутия Владимир Членов подписаха меморандум за сътрудничество. Документът има за цел създаване на условия и оказване на съдействие от страна на двете палати за разширяване на икономическото и промишлено сътрудничество. За тази цел се предвижда обмен на информация по икономически, търговски и други делови въпроси, включително конкретни сектори, пазари и реални бизнес възможности в България и Република Саха (Якутия).

Сътрудничеството между двете търговски палати ще включва и съвместно организиране на бизнес срещи, семинари, конференции, изложения и панаири. Очаквайте скоро допълнителна информация.

Якутия е изключително богата на полезни изкопаеми, минерални и природни ресурси. В областта, част от Сибир, се добиват диаманти, злато, сребро, калай, олово, въглища, природен газ и нефт.

Развива се селското стопанство, въпреки ограничените земеделски почви. Отглеждат бързо узряващи зърнено-бобови култури, картофи, зеленчуци, коне, елени.

Якутия има силна местна икономика с добра данъчна основа, гъвкава фискална политика и добър достъп до капиталовия пазар на страната. Републиката се отличава и със сравнително нисък дълг (30% от общите бюджетни приходи).  Официален информационен портал на Република Саха – тук 


06.08.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад