Назад

Представителна делегация от Шанхай, Китай посети БТПП







Българската търговско-промишлена палата бе домакин на работна среща с представителна делегация от Шанхай, Китай с интереси в областта на производството на медицински изделия, медицински технологии и фармацевтични продукти.

Георги Стоев, член на Управителния съвет на БТПП, запозна гостите от Общинската комисия по търговия на Шанхай с икономическата среда в България, както и с дейността на БТПП при оказване съдействие на български и китайски партньори за разширяване на сътрудничеството.

Посещението на делегацията от Шанхай е в продължение на скорошната визита и договореното от президента на Република България и съпътстваща бизнес делегация, подготвена от БТПП и Администрацията на президента за установяване на стратегическо партньорство между двете страни. То бе осъществено със съдействието на ръководителя на Службата по търговско-икономическите въпроси към Генералното консулство на България в Шанхай - Костадин Джатев.

Лиу Вей, директор на Общинската комисия по търговия на Шанхай, и придружаващата го делегация представиха два от най-силно развитите бизнес райони в Шанхай Минханг и Джинг ан. Те споделиха големите очаквания за успешното второ издание на Китайското изложение за вносни стоки, което тази година ще се проведе през есента в Шанхай.

Китайските партньори представиха информация за процеса на регистриране, легализиране и разпространение на медицинска техника, лекарства, хранителни добавки, козметика и други специфични продукти, както и предложиха съдействие за реализиране на български изделия на медицинската и фармацевтична промишленост на местния пазар. Шанхай има 24 млн. жители, които са потребители с големи възможности, сподели Вей.

Георги Стоев наблегна на преимуществата за правене на бизнес в България и позиционирането на страната като входна точка за пазара на ЕС.

В срещата взеха участие представители на български фирми и бизнес организации от сектор медицинска техника и фармацевтика.

  


12.08.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад