Назад

БТПП и Министерството на икономиката отличиха търговско-икономически съветници на България зад граница





Българската търговско-промишлена палата съвместно с Министерството на икономиката на Република България за девети път връчи годишните награди на службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ).

На първо място с безспорни резултати за отчетената 2018г. в класацията е СТИВ в Румъния с ръководител г-н Ивайло Маринов. „Освен за развитие на икономическите връзки сега работим, за да развием и инфраструктурата, която да улеснява бизнеса, мислим за 3-ти и за 4-ти мост на река Дунав – каза на връчването на наградата г-н Маринов.

Той получи бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между България и Румъния, за принос за увеличаване на българския износ в чужбина и чуждите инвестиции в Република България, както и за постигане целите и задачите на БТПП

Дипломата и статуетката връчи Владимир Туджаров - Главен секретар на Министерството на икономиката. Председателят на БТПП Цветан Симеонов увери ръководителите на службите по търговско-икономически въпроси, че тази година за класацията са използвани само обективни критерии. Вие ставате все по-важни за връзките на българския бизнес, каза г-н Симеонов.

На второ място в класацията е СТИВ във Федерална Република Германия

На трето място бяха отличени СТИВ в Руската Федерация

С почетен диплом бяха наградени и още три служби:

  • Служба по търговско-икономически въпроси в Канада
  • Служба по търговско-икономически въпроси в Полша
  • Службата по търговско-икономически въпроси в Съединените Американски Щати

За пръв път наградата се присъжда през 2011г. по критерии, разработени съвместно с Министерството на икономиката. В метода за оценка, както и предната година, са включени две групи показатели: статистически данни и оказано съдействие на бизнеса.

 

Първата група критерии включва: увеличаване на българския износ за съответната страна, привлечени чуждестранни инвестиции в България и чуждестранни туристи от съответната страна.

 

Втората група обхваща активната работа на СТИВ с представителите на българския бизнес (предоставянето и разпространяването на полезна информация, съдействие при бизнес посещения в съответната страна и организирането на двустранни форуми и срещи).


01.08.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад