Назад

Среща с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие

Обсъждане на основните предизвикателства пред бизнеса в страната


Представители на БТПП проведоха среща с ръководството на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Целта на разговора бе обсъждането на петгодишната стратегия на Банката и основните предизвикателства пред бизнеса в страната. От страна на Палатата взеха участие Любомир Левичаров – икономически анализатор, и Виктория Славчева – експерт юрист. ЕБВР беше представена от Марк Дейвис – директор за България и Румъния, Лариса Манастърли – директор за България, Либор Кркоска – заместник директор Национални стратегии.

Представителите от страна на БТПП напомниха, че бюрокрацията и свързаната с нея  корупция са едни от основните пречки пред развитието на добрия бизнес климат у нас. Те посочиха, че електронното правителство е средството, с което да се ограничи прекият контакт между компаниите и административните структури в ежедневните им дейности.

Бяха разгледани и обсъдени стабилните макроиндикатори на България, както и добрите условия за бизнес при ниски нива на данъчните ставки. Повдигнат бе и въпросът за цените на електроенергията за компаниите, като от страна на Палата беше представена и информация за последната позиция на бизнеса относно рекордните цени на електроенергия на борсата.


09.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад