Назад

Продължава визитата на българската делегация в гр.Пекин, Китай

Посещение на Китайската търговска палата за внос и износ на хранителни продукти, земеделска и животинска продукция


Обучението за мениджъри и специалисти на БТПП в Китай продължава в гр. Пекин. Участниците посетиха Китайската търговска палата за внос и износ на хранителни продукти, земеделска и животинска продукция. Палатата е неправителствена организация, основана през 1988 г., с 43 подпалати за различните видове продукти и 6600 фирми членове, които покриват 70% от общия внос и износ на хранителни стоки и земеделски продукти в Китай. Г-жа Юлу, заместник-председател на Китайската търговска палата, представи основните дейности на Палатата, сред които са организиране на участие в международни изложби, панаири, форуми и конференции, поддържане на b2b платформата Import food service platform. В платформата са регистрирани над 10 000 производители на хранителни стоки от 60 страни, с които китайските дистрибутори могат да осъществят директен контакт.
 
От страна на българската делегация бяха представени дейностите и услугите на БТПП и на 28-те регионални палати. Бяха обсъдени възможностите за сътрудничеството с компании от хранително-вкусовата промишленост по региони. 
 
През 2018 г. общият внос на хранителни продукти в Китай възлиза на 137,1 млрд.щ.д. България изнася за Китай морски продукти, вино, какао и шоколадови изделия, тютюневи изделия, ликьор, бисквити, мед и кафе. Вносът обхваща ориз, пипер, чай, фъстъци и мед. 
 
Обучението на българската делегация в Китай приключва на 9 юли с посещение във фирма за генно инженерство и бизнес инкубатор.

09.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад