Назад

БТПП представи в Плевен инвестиционен проект за 2,6 млн.евро



Съветът по инвестиции към Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Медицински университет гр. Плевен, Търговско-промишлена палата - Плевен и с подкрепата на EOS България, организира семинар в гр. Плевен, чиято основан цел бе представяне на инвестиционен проект за Дом за стари хора за италиански пенсионери, както и банкови и финансови продукти за физически и юридически лица.

В откриването на събитието се включиха Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП и управител на фирма Интрак ЕООД, арх. Невяна Иванчева, зам.-кмет на Община Плевен, проф. д-р Силвия Янкуловска, декан на факултет „Обществено здраве“ в плевенския Медицински университет.

Райна Миткова, управител на EOS, подчерта, че компанията се старае да върне интереса на обществото и бизнеса към различни обекти, които имат потенциал за развитие и финансиране от банкови институции.

Миткова, съвместно с Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП, представиха разработен инвестиционен проект  за около 2,6 млн. евро за развитие на социални услуги и създаване на нови работни места за медицински специалисти. Целта е бившият профилакториум в село Къртожабене - на 10 километра от областния град, да бъде превърнат в Дом за стари хора със спа услуги и рехабилитация за желаещи пенсионери от европейски страни, с капацитет за около 160 човека, поясни Томов. Обектът може да бъде разработен за пенсионирани лица от Италия - сегмент, който вече пребивава в България поради множество положителни фактори: климат, данъчни облекчения, достъп до качествени медицински услуги, привлекателна местна култура, традиции, възможности за рекреация и др. Инвестициите в проекта могат да се възвърнат за около 3-4 години.

Проф. Янкуловска, от името на Ректора на МУ-Плевен проф. д-р  Славчо Томов д.м.н., връчи писмо за подкрепа на EOS за развитие на проекта. В момента в Университета в Плевен се обучават над 250 студенти от Италия.

Зам.-кметът Невяна Иванчева каза, че проектът е важен за община Плевен и подкрепят развитието на проекта.

В събитието участва и Георги Русинов, директор Търговско-промишлена палата Плевен.

Близо 50 участници от бизнеса, банките, фирми за недвижими имоти, строителни фирми, проектанти, преподаватели и специалисти от МУ Плевен и здравни специалисти, Бюрото по труда, инвеститори и др. присъстваха на семинара и обмениха мнение за представения проект.

Кредитните продукти за физически и юридически лица, предлагани от Токуда банк, също бяха във фокуса на събитието.

След дискусията бе организирано посещение на обекта на място. Фирмите за недвижими имоти оцениха неговите положителни характеристики, както и това, че има конкретен бизнес проект и цифри.

Предстои представяне на проекта през октомври в Милано, Италия, пред италиански инвеститори.


14.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад