Назад

ВИТТЕ Аутомотив България откри разширението на завода си в Русе

Компанията е член на БТПП
На 11 май се състоя официалната церемония по откриване разширението на завода ВИТТЕ Аутомотив България. Компанията е член на БТПП. Наскоро, през април, председателят на БТПП посети завода и се срещна с неговото ръководство. Представени бяха инвестиционни планове за разработването на иновативни системни решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки. 

Начало на официалната програма по откриване на разширението на завода постави емблематичният фолклорен танцов театър „Найден Киров“. Приветствени слова произнесоха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.- областният управител на Област Русе Валентин Колев, председателят на Български автомобилен клъстер Любомир Станиславов, Райнер Гьолц – акционер и главен изпълнителен директор на ВИТТЕ Аутомотив Гмбх, д-р Христо Христов – управител на ВИТТЕ Аутомотив България.

„ВИТТЕ Аутомотив България се превърна в еталон на заводите от групата ВИТТЕ“ – коментира Райнер Гьолц и добави „Моето огромно благодаря днес отива при всички служители на ВИТТЕ Аутомотив България – за тяхната всеотдайност и отлична работа.“

„Изградихме ВИТТЕ Аутомотив България не само като отличен доставчик в автомобилния сектор, но и като символ на социална компания в град Русе, която помага за икономическото развитие и стабилност на региона. Отличните резултати за качество, ефективност и клиентската удовлетвореност поставят ВИТТЕ Аутомотив България като един от най-добрите заводи в Германската група WITTE.“, коментира д-р Христов.

На събитието, макар и след прерязване на лентата и въпреки натоварената си програма, присъства и министър председателят Бойко Борисов. Той бе придружен от заместник министър-председателя Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов. „Това е модерен и огромен завод. Така разбирам индустриализацията на страната. Голям поклон и към нашите работници, защото инвестиции се правят, когато има стабилност и умни и дисциплинирани хора на всяко едно работно място", каза премиерът. Той разгледа както новопостроената, така и съществуващата вече производствена сграда.

С откриване на новото производство, ВИТТЕ Аутомотив България се утвърждава като един от най-големите и перспективни работодатели в Русе.

ВИТТЕ Аутомотив България притежава златен немски сертификат за качество, като признание за ефективно управление, максимална прецизност  и най-малко пропуски/ брак в производството сред всички поделения на ВИТТЕ Аутомотив ГмбХ.

 


15.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад