Назад

Посланикът на Албания посети БТПП

Албанска компания в сферата на строителството търси български партньори


Посланикът на Албания в София Н.Пр. г-жа Доника Ходжа посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Целта на разговора бе да се дискутират нивата на икономическото сътрудничество между България и Албания. По данни от Посолството, Албания се посещава годишно от около 40 000 българи с цел туризъм.

По време на срещата бяха обсъдени и начините за улесняване и засилване на броя туристи от двете страни, като бе изтъкната необходимостта да се работи по откриването на директна авиолиния между двете столици София и Тирана. Н.Пр. посланик Ходжа информира, че България присъства със сериозни инвестиции в телекомуникационната индустрия на Албания. Тя предостави и контакти на албанската компания Gener 2, търсеща бъдещи партньори в България в сферата на строителството.

Gener 2 се занимава предимно със строителство на жилищни сгради, търговски и индустриални зони, както и пътища. Gener 2 е един от основните инвеститори в Албания по отношение на недвижимите имоти и тяхното управление. Gener 2 е една от 10-те най-големи компании в Албания в областта на строителството с персонал, възлизащ на 900 служители. Заинтересованите от сътрудничество български компании могат да намерят подробна информация за Gener 2 ТУК.

 


11.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад