Назад

Състезание за студенти по международен търговски арбитраж и международно търговско право в БТППМежду 8 и 10 март 2019 г. БТПП ще бъде домакин на петото поред издание на Sofia VIS Pre-Moot – състезание за студенти с фокус върху международния търговски арбитраж и международната продажба на стоки. Sofia VIS Pre-Moot представлява симулиран арбитражен процес свързан с прилагане на Виенската конвенция за продажба на стоки (CISG). Sofia VIS Pre- Moot се провежда на английски език и има за цел да подготви отборите от участващите университети за 26-тото издание на Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot – Виена – най-голямото международно състезание по право за студенти. 
Спонсори на събитието са Асоциацията на независимите лозаро-винари, адвокатско дружество „Димитро, Петров и Ко.“, софийският офис на австрийската адвокатска кантора Шонхер. 
Традиционно събитието ще бъде открито с конференция, посветена на актуални проблеми в международния търговски арбитраж. Конференцията ще бъде открита от членове на Арбитражния съд при БТПП и ще включва изложения на водещи специалисти в международния арбитраж. 
Тази година, Sofia Pre-Moot ше бъде домакин на 10 отбора от водещи университети от Франция, Холандия, Германия, Словакия, България и Македония. 

06.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад