Назад

БТПП участва в конференция за кръговата икономика в Брюксел



В качеството си на председател на Комитета за търговия и инвестиции на ЕВРОПАЛАТИ, Георги Стоев участва в Брюксел по покана на Европейската комисия в конференция за кръговата икономика (6 и 7 март) .

Конференцията  бе открита от Франц Тимерманс, зам.-председател на ЕК, и в нея участват повече от 500 делегати от различни държави.  През първия ден бяха представени програмите на ЕС за финансиране на кръговата икономика като сред тези програми са  Хоризонт 2020, Лайф, КОСМЕ и ЕСИФ. В центъра на дискусиите бе пакетът от екологични законопроекти, известен още като Пакет за кръговата икономика. Европейската комисия очаква предвидените мерки да повишат ефективността на ресурсите и да стимулират бизнеса и потребителите да залагат на стоки, лесни за рециклиране и за повторна употреба.

По-късно Георги Стоев  се присъедини  към срещата  на председателя на ЕВРОПАЛАТИ Кристофър Лайтъл и изпълнителен директор Арналдо Абруцини с Юрки Катайнен, зам.-председател на ЕК, който също бе сред лекторите в конференцията. По време на тази среща зам.-председателят на БТПП представи добрите практики на палатската система и изтъкна отличното сътрудничество на палатата и участията на БТПП в съвместни програми с финландски партньори.


06.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад