Назад

Обсъждане на съвместни инициативи с Посолството на Виетнам в БългарияНовоназначеният втори секретар по търговски въпроси към Посолството на Социалистическа република Виетнам в България Фам Туан Хуин посети БТПП и обсъди с Ръководството на Палатата възможностите за развитие на двустранното сътрудничество. В срещата участваха Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, Васил Тодоров, главен секретар, и Мирослава Маркова, главен експерт „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП.

Целта на срещата бе запознаване с дейността на БТПП и обсъждане на конкретни съвместни инициативи с Посолството на Виетнам в България, в рамките на годината.

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров запозна госта с регионалната структура на Палатата, нейното участие в над 300 национални държавно-обществени органи и членството ѝ в редица международни организации. Представени бяха и услугите, които БТПП предлага в полза на бизнеса.

По време на срещата бяха дискутирани и конкретни мерки за засилване на двустранното сътрудничество, като организирането на различни мероприятия с участието на бизнеса. В рамките на планираните събития. Фам Туан Хуин представи идеите си за организиране на регулярни кръгли маси с участието на представители на българския бизнес, които да споделят секторите от интерес за тях на Виетнамския пазар, както и  пречките, които срещат на азиатския пазар.

Обсъдено бе и организирането на бизнес форум и регионални семинари, на които да бъдат представени новостите в законодателството на Виетнам, инвестиционния климат, ползите от споразуменията за свободна търговия на Виетнам с Канада, Австралия и Нова Зеландия, както и за преговорни процес с ЕС.

Фирмите, които проявяват интерес за сътрудничество с партньори от Виетнам, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-mail: m.markova@bcci.bg.

 


25.02.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад