Назад

Международни проекти с участието на банките и бизнеса



На среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и Петър Андронов, председател на УС на Асоциация на банките в България, се обсъдиха възможности за участие на бизнеса и банките в международни събития. Идеята е да се проведат срещи, на които да се обсъди развитието на нови инвестиционни проекти с ефект за целия регион. 

От страна на Палатата бе поставен въпроса за по-нататъшно облекчаване на процедурите за кандидатстване и ползване на банково финансиране.

По време на дискусията Цветан Симеонов представи дейността на Арбитражния съд към БТПП, издаването на LEI кодове от GS1 България и сертификатa за отличие Excellent SME Обърна внимание на възможностите за проучвания, които БТПП има капацитета да реализира сред бизнеса, в т.ч. и по теми, които са важни за осигуряване на по-добра среда за взаимодействие с банките.

Отбелязано бе успешното партньорство между Палатата и банковия сектор през годините при възпроизвеждане на български език и коментар на еднообразни правила и обичаи в банковата техника и практика на Международната търговска камара – Париж.

В края на срещата се очертаха перспективите за сътрудничество между БТПП и Асоциация на банките в България, като Палатата ще информира своите членове за предстоящи съвместни инициативи.


06.02.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад