Назад

БТПП връчи почетна диплома на търговския съветник на Китайската народна република в България





Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи почетна диплома на търговския съветник на Китайската народна република в България Яо Чаоин. Дипломата се връчва за принос в развитието на икономическите отношения на Китай с България и за активното сътрудничество с БТПП по време на мандата му.

„2018 г. бе изключително интензивна за икономическите отношения между България и Китай“. Това каза председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на срещата. „Съвместните проекти и събития, които реализирахме заедно с Посолството на Китай в София, са наистина многобройни“, сподели още Симеонов. Председателят уточни, че това е резултат от сериозната работа на целия екип на Посолството.

Търговският съветник подчерта, че Китай вече е на трето място по обем на търговията на България с трети страни. Той също изрази благодарност за помощта, подкрепата и сътрудничеството, които е получил от страна на ръководството и екипа на Българската търговско-промишлена палата.

В срещата взеха участие и Уанг Ксуекун, новоназначен търговски съветник на Китай в София, Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, както и представители на Китайското посолство.

В края на срещата Симеонов потвърди, че съвместната работа на БТПП с партньори от Китай продължава, както в лицето на Международната търговска палата „Пътят на коприната“, така и с регионални Търговско-промишлени палати от Китай.

 


31.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад