Назад

БТПП участва в заседание на ЕВРОПАЛАТИ в Брюксел



Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в заседание на ЕВРОПАЛАТИ в Брюксел. Във фокуса на дискусиите беше бъдещето на организацията и нейната роля в новите реалности. Домакин на заседанието бе представителството на Съюза на камарите и стоковите борси на Турция (TOBB) в Брюксел. Беше предложено създаването на 6 работни  групи, фокусиращи дейността си върху вътрешната координация и комуникацията между палатите-членки на ЕВРОПАЛАТИ, както и за съвместните дейности по текущи и предстоящи проекти. Георги Стоев потвърди готовността на БТПП да се включи в работата на тези групи.

Участниците имаха възможност да обсъдят с Европейския комисар по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер бъдещето на европейския бюджет и предизвикателствата, с които ще се сблъсква ЕС в контекста на нарастващата несигурност в световната търговия. Беше споделено мнението, че запазването на стабилността е от изключителна важност в момент, когато се увеличават предизвикателствата пред страните-членки, породени от БРЕКЗИТ и търговските спорове в световната търговия.

Днес в качеството си на съпредседател на Българо-японския икономически съвет , Георги Стоев свика заседание на Българо-японския икономически съвет в БТПП, на което ще бъдат обсъдени и дейностите, свързани с прилагане на Договора за икономическо сътрудничество между ЕС и Япония след влизането му в сила от 1.02.2019г.

  


01.02.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад