Назад

Съвместни инициативи на БТПП и Посолството на Швеция



На среща в БТПП посланикът на Кралство Швеция в България Н.Пр. Луиз Бергхолм и председателят на Палатата Цветан Симеонов обсъдиха възможностите за провеждане на съвместни събития в подкрепа на бизнес отношенията между двете страни. В разговора взеха участие и Зоя Паунова, почетен генерален консул на Кралство Швеция в България, както и Стефан Бенгтсон, председател на Шведско-българската търговска камара.

По  време на срещата председателят на Палата представи дейностите на Клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП, в който членуват над 55 организации. Той постави акцент и върху някои елементи на бизнес средата, които имат необходимост от подобрение – съдебната система, административната тежест и обществените поръчки.

Посланикът на Швеция Н.Пр. Луиз Бергхолм потвърди готовността за Посолството за организирането на съвместни инициативи с Палатата, като изрази и своето удовлетворение от наскоро учредената Шведско-българска търговска камара. Тя сподели виждането, че България може да привлече повече инвестиции като се обърне внимание на подобряване ефективността на администрацията, по-голяма прозрачност при публичните поръчки и намаляване на корупцията.

В края на срещата участниците се договориха за провеждането на първото съвместно събитие за годината – представяне на проучване в БТПП за бизнес климата, направено сред шведските инвеститори в България. Събитието ще се проведе на 6 март 2019 г. Очаквайте скоро подробности за него.

 


04.02.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад