Назад

Засилване на икономическото сътрудничество с Палестина

Интерес на палестинския бизнес към създаването на смесена палата


Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в София, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата взе участие и Адхам Зайналдин, съветник към Посолството. Повод за срещата бе дискутиране на състоянието на двустранното търговско-икономическо сътрудничество  между България и Палестина.

Посланик Мадбух информира за интерес на палестинския бизнес към създаването на смесена палата. Той предложи да бъде извършено проучване за интереса на български компании, с желание за сътрудничество с бъдещи партнъори в Палестина, да се включат в създаването на смесената палата. Председателят на БТПП потвърди готовността за съдействие в полза на развитието на търговско-икономическите отношения между България и Палестина.

Посланик Мадбух информира и за предстоящо посещение на високо държавно ниво от Палестина в средата на тази година. Палатата ще информира допълнително след уточнение на точните дати и евентуалното провеждане на двустранен бизнес форум.  

При интерес от участие в създаването на смесена палата, заинтересованите български фирми могат да се обърнат директно към Посолството на имейл: azainaldeen@mofa.pna.ps или в БТПП на имейл: irelations@bcci.bg

 


04.02.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад