Назад

Създаването на смесена търговско-промишлена палата в Италия

Интересът на италианския бизнес към развитие на икономическите отношения с България е голям


Представители на инициативния комитет за създаването на смесена търговско-промишлена палата, целяща развитие на търговско-икономическите отношения между България и Италия, посетиха БТПП и обсъдиха с председателя на Палатата Цветан Симеонов процеса на регистриране на сдружението в гр. Бари, Италия.

На срещата взеха участие Паскуале Лаказела, собственик на консултантска агенция “Net Solution” SRL, Таня Цанева, сътрудник, и Джузепе Лионети, финансов консултант. Те информираха за процеса на подготовка и дискутираха възможността за откриване на смесената палата в Италия в началото на месец април тази година. Паскуале Лаказела заяви, че интересът на бизнеса към развитие на двустранните отношения между България и Италия е голям. Той обяви, че офисът на смесената палата в гр. Бари е готов и около 100 фирми вече са заявили интерес за участие в сдружението.

Дискутирани бяха още възможностите за сътрудничество между БТПП и смесената палата в Италия, както и проблемите, които среща италианския бизнес на българския пазар.


31.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад