Назад

Разширяване на двустранното бизнес сътрудничество между България и Испания

Среща с председателите на Испано–българската търговска палата в Мадрид и на Българо–испанския бизнес съвет към БТПП


Мая Станилова, почетен председател на Испано–българската търговска палата в Мадрид, и Димитър Пампулов, председател на Българо–испанския бизнес съвет, посетиха БТПП и обсъдиха с председателя на Палатата Цветан Симеонов предстоящи съвместни инициативи.

Мая Станилова представи актуална информация за икономическата ситуация в Испания, като заедно с г-н Пампулов обсъдиха резултати от наскоро провелия се в Мадрид икономически форум.

Председателят на Испано–българската търговска палата информира и за проявения интерес от страна на новоизбрания председател на Испано-българската търговска палата в Мадрид Хесус Мартин Санс – председател на Асоциацията на предприемачите на Алкала де Енарес и заместник-председател на Конфедерацията на предприемачите в областта Мадрид за провеждане на съвместни събития със смесения бизнес съвет и Палатата. Цветан Симеонов използва възможността да отправи покана към г-н Санс за посещение на България в удобно време, с цел обсъждане на възможностите за съдействие и развитие на неизползвания потенциал в търговско-икономическите отношения между България и Испания.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество между България и Испания, като бе констатирано доброто съдействие на ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Мадрид – Мария Янчева.

БТПП ще информира за предстоящи бизнес инициативи и изложения в Испания, както и за програмaта на смесените съвети за развитие на двустранните отношения.

Фирмите, които проявяват интерес за сътрудничество с партньори от Испания, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg


11.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад