Назад

Бизнес делегация до Африка - Кения, Намибия и Мозамбик



В периода 24-31 януари 2019 година ще се проведе бизнес делегация, придружаваща г-жа Екатерина Захариева, заместник министър – председател и министър на външните работи по време на официалното и посещение в Република Кения, Република Намибия и Република Мозамбик. Организатор на проявата е Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Министерство на външните работи на Република България.

Целта на делегацията е засилване на икономическите връзки между България, Кения, Намибия и Мозамбик, както и създаване на нови партньорства и инвестиции.

Република Кения се нарежда сред развитите икономики в Източна Африка, също така е и център за финансови, комуникационни и транспортни услуги. Страната се характеризира с добро географско разположение, либерална икономика и развит частен сектор в следните сектори: селско стопанство, горско и рибно стопанство, минно дело, промишлено производство, енергетика, туризъм и финансови услуги.

Най-голям дял от икономиката на Република Намибия заемат сектори като: минното и банковото дело, селското стопанство и туризма. Интересът на българския бизнес през последните години е насочен към износа на медни руди и техните концентрати на намибийския пазар.

Република Мозамбик е страна в икономически подем, която предлага благоприятна почва за износ на множество и разнообразни стоки: хладилници, замразители, консерватори, готови и консервирани храни, пластмасови тръби и маркучи и други.

Повече информация за събитието може да бъде получена от страна на Българската търговско-промишлена плата, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, както и на телефони: 02/8117494, 02/8117489 или на електронна поща: m.markova@bcci.bg.


03.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад