Назад

БТПП с участие в отбелязването на 30-годишнината на Българо-руската търговско-промишлена палата

Българската търговско-промишлена палата е сред учредителите


Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе официален гост на тържествената церемония по повод 30-годишнината от създаването на Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТПП). БРТПП е първата смесена палата в България. Тя е създадена през 1988 г. като сред нейните учредители е и Българската търговско-промишлена палата.

По време на откриването на церемонията председателят на БТПП сподели, че има удоволствието да бъде свидетел на подготовката, на организацията и нa нейното развитие през десетилетията. "През последните месеци получаваме положителен отзив от партньорите ни от смесената палата за развитието на двустранното сътрудничество. Освен това, прякото взаимодействие с ТПП на Руската Федерация, съосновател на БРТПП, дава импулс за активизиране работата на смесената палата", заяви той. Цветан Симеонов връчи плакет и почетна грамота от БТПП на председателя на БРТПП Георги Минчев.

Поздравления по повод годишнината поднесоха и посланикът на Руската Федерация Н. П. Анатолий Макаров, заместник-търговският съветник към посолството Юрий Иванов, вицепрезидентът на ТПП на РФ Владимир Падалко, първият заместник-генерален директор на АО „ Експоцентър“ Москва Николай Гусев, представителят на Пермска ТПП в България и други.

Следващото голямо съвместно двустранно бизнес събитие се планува в София и ще бъде насочено към сектор информационни технологии. То ще се проведе през април-май 2019. БТПП ще бъде съорганизатор и ще информира допълнително за подробности, свързани с форума.


14.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад