Назад

Развитие на търговските отношения между България и Македония

Среща с председателя на Българо–македонската търговско-промишлена палата


Пламен Павлов, председател на Българо–македонската търговско-промишлена палата, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов актуалното състояние на търговско-икономическите връзки между България и Македония.

Македония е важен търговски партньор за България, като перспективни  сектори за съвместна търговия и инвестиции са следните области: енергетика, електроника, информационни технологии, машини и оборудване за хранително-вкусовата промишленост (месопреработване, млекопреработвателна промишленост, винарство), транспортни средства (автобуси, трактори, леки коли) и др.

По време на работната среща бе договорено да се потърсят съвместни инициативи, които да дадат допълнителен тласък за развитие на двустранните отношения.

С оглед да не се губи от темпото след подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, председателите на двете палати се договориха за изготвянето на по-амбициозна програма за 2019г., която да включва конкретни мерки за развитие на неизползвания потенциал в търговските отношения между двете страни.


12.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад