Назад

Посещение на китайска делегация с представители на международни туристически изложения



Българската търговско-промишлена палата бе домакин на среща с китайска делегация, съставена от представители на международните туристически изложения Beijing International Tourism Expo /BITE/ – Пекин и Xi’an Silk Road International Tourism Expo /XSRITE/ - Сиан. В делегацията взеха участие големи китайски туроператори и онлайн платформи за настаняване: Ctrip; Hytours; Hiseas; Huang Bao Che; CAISSA. В срещата взеха участие председателят на БТПП Цветан Симеонов и  председателят на Българо–китайската търговско промишлена палата Лъчезар Динев.

Китайските организации, представени в делегацията, покриват 60% от пазарния дял в Китай за международен туризъм.  Те са в България като част от посещение в Европа с цел диверсифициране на туристическите продукти, предлагани на китайски туристи. Провели са срещи в Хага, Нант, Париж, област Бретан и София. По думите им в България имат установен контакт с над 50 представители на български туроператори и туристически агенции, които имат интерес на китайския пазар.

Цветан Симеонов потвърди готовността на български туристически компании и партньори от Балканските страни да предложат комбиниран туристически продукт. Той посочи и някои от преимуществата на българската природа, богатото историческо минало, многобройните минерални извори и балнеолечебни курорти, натуралните храни и вино, които привличат туристическия поток.

Гостите информираха, че е договорено българско участие при преференциални условия на туристическо изложение в Пекин през май 2019 г., организирано от BITE.

Българската търговско-промишлена палата ще предостави допълнителна информация относно участието в изложението.


12.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад