Назад

Българо-ливански бизнес форум

Стокообменът между България и Ливан е нараснал с 56% през 2017 г.




Председателят на БТПП Цветан Симеонов официално откри българо-ливанския бизнес форум, който се проведе в хотел Интерконтинентал, София. Форумът е организиран от Българската търговско-промишлена палата, Палатата на търговията, промишлеността и селското стопанство на Бейрут и планината Ливан, Ливано-българския бизнес съвет, с подкрепата на Посолството на Ливан в София.

Целта на мероприятието бе развитие на икономическите отношения между двете държави и установяването на контакти между български и ливански компании, чрез провеждането на двустранни срещи. По време на форума голям брой български фирми имаха възможността да се срещнат с представители на ливанския бизнес в секторите строителство и строителни машини, недвижими имоти, хранително-вкусова промишленост и супермаркети, неправителствени организации, финансово и инвестиционно посредничество, консултантски услуги, фармацевтика, козметика, ИТ и софтуерни разработки, текстил, туризъм, оборудване и други.

Залог за успеха на нашето сътрудничество е пълната зала днес, както и многобройните познати и приятелски лица, които виждам тук и активно работят за разширяване на българо – ливанските икономически връзки, каза Симеонов. Той подчерта, че цифрите също са недвусмислени относно развитието на двустранните икономически отношения - двустранният стокообмен е нарастнал с 56% през 2017 г.

В БТПП  са регистрирани 333 компании с ливански Капитал, а 95 са търговските представителства на ливански фирми регистрирани в България. На форума стана ясно също, че предстои скорошното откриване на пряка самолетна линия София-Бейрут.

Сред останалите официални гости, които подкрепиха събитието, бяха посланикът на Ливан в София Н.Пр. Тофик Жабер и председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Във форума взеха участие над 80 представители на бизнеса от двете страни. Срещите в центъра на София продължават.

 


12.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад