Назад

БТПП – съорганизатор на “Киберсигурност – опитът на Израел”

Председателят на БТПП  Цветан Симеонов, взе участие в официалното откриване на семинара “Киберсигурност – опитът на Израел”, който се проведе в София Тех Парк. Събитието се организира от посолството на Държавата Израел в София, съвместно с БТПП и Българо – израелската ТПП.

Семинарът беше официално открит от Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан, посланик на Израел в София и Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017). Двамата поставиха акцент върху двустранните отношения и опита на Израел в сферата на иновациите, като определиха страната като водеща сила в областта на  киберсигурността.

Лекторите от Израел - Лиор Табански, изследовател и ръководител на научни изследвания и Даниел Коен, старши изследовател от Университета на Тел Авив, както и водещи израелски компании от сектора: IAI, Rafael, Elbit, Mer и Verint представиха своя опит пред многобройната публика. Над 170 представители на държавни институции, бизнес и медии взеха участие в мероприятието.

Акцент по време на семинара бе изложението Homeland Security & Cyber 2018 и съпътстващата го научна конференция /israelhlscyber.com/, които ще се проведат в периода 12 – 15 ноември 2018 г. в Тел Авив, и за които БТПП организира посещение на над 20 представители на бизнеса и институциите. Събитието се провежда на всеки две години и е пето по ред. Тази година това ще бъде едно от най-големите световни събития в областта на сигурността. Очаква се участието на над 170 изложители от повече от 80 страни, над 5000 посетители, 60 световно признати лектори, както и много потенциални партньори.

 

 

 


07.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад