Назад

Среща с председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“



Председателят на БТПП Цветан Сименов се срещна с Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Темата на разговора беше състоянието на икономиката в България. Цветан Симеонов информира за инициативите за подобряване на икономическата среда в страната.

Председателят на Комитета представи целта на сдружението като изтъкна, че е създадено с цел осъществяване на общественополезна дейност, развиваща и утвърждаваща духовните ценности, образованието, науката и културата чрез опазване на българското културно наследство, свързано с идеите на Васил Левски и неговите сподвижници, както и на други дейци от българското Възраждане. Гостът представи и дейността на клубовете „Млади възрожденци“, които се организират в училищата на територията на Република България и в българските училища извън страната. По думите му основната им цел е утвърждаване на национално-патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз. Той отбеляза, че клубовете поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура, както и към социалните дейности и спорта.

В хода на разговора Цветан Симеонов подробно запозна госта с инициативата на Палатата, която също е съпричастна към възраждането на българският дух и ценности – за приключилия ремонт за възстановяване на къщата на един достоен българин Иван Грозев, сподвижник на Апостола, индустриалец, кмет на София и първи председател на Софийската търговско-индустриална камара. Повече за проекта на Палатата ТУК.


08.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад