Назад

Възможности за насърчаване вноса на българско вино в Канада





Бьонг Гил Сух (Ron Suh), почетен консул на България в Канада, посети БТПП и се срещна с Цветан Симеонов, председател на Палатата и Галина Нифору, председател на Българската асоциация на износителите на вино.

Г-н Сух е канадски гражданин, основател и президент на канадска компания, водещ доставчик на консумативи и инструменти в областта на денталната медицина и член на съвета към Факултета по стоматология в Университета на Британска Колумбия. Почетен консул на България в Канада е от 2017 г.

Цветан Симеонов информира Бьонг Гил Сух за сътрудничеството на БТПП със сродни организации в Канада, както и участието на БТПП в информационната кампания по разясняване на ползите от CETA.

Гостът получи информация и за ежедневната дейност на Палатата в полза на бизнеса.

Бяха разисквани възможностите за насърчаване вноса на българско вино в Канада. Галина Нифору от своя страна представи капацитета на сектора и предложи практически стъпки за осъществяване на контакти между български производители и износители на вино и канадски вностители и дистрибутори.

Бе договорено посещение на канадски представители на сектора следващата година в България с цел пълно запознаване с възможностите на винопроизводството в нашата страна.

Срещата бе осъществена с любезното съдействие на Десислава Драгнева, ръководител Служба по търговско-икономически въпроси в Отава.

 


09.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад