Назад

В БТПП гостуваха представители на Корейската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (КОТРА) и на Корейската международна търговска асоциация (КИТА)



На 14 юни в сградата на БТПП се проведе среща между г-н Цветан Симеонов – председател на БТПП, г-н Георги Стоев – заместник-председател на БТПП, г-н Чаеик Лим – директор на търговската секция на Посолство на Република Корея в София – част от Корейската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (КОТРА) и господата Джеймс Ким Джунг Соо и Лий Ки-Сунг от Корейската международна търговска асоциация (КИТА).

Г-н Симеонов запозна своите гости със задачите пред БТПП за съдействие на своите членове и перспективите, пред които е изправена българската икономика в момента – подобряване на инфраструктурата (в частност пристанища), участие в социалния диалог по мерките за предоляване на икономическата криза.

На срещата беше изразено съгласие за подготовка на споразумение с Корейската международна търговска асоциация (КИТА) по подобие на споразумението от 1988 година между БТПП и Корейската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (КОТРА).

Г-н Лим представи възможностите за навлизане на корейски компании на българския пазар. Тои презентира уебсайта Trade Korea . com , където има подробна информация за фирмите-членки на Агенцията. Г-н Лим продължи с представяне на цялостната дейност на КОТРА, а в отговор г-н Симеонов подробно описа дейностите, които извърша БТПП. Другата тема на разговор бе възможността за организиране на бизнес делегация в Корея с участието на малки и средни предприятия.


14.06.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад