Назад

Цветан Симеонов пред форума „България – Италия: Заедно да преодолеем кризата”

Фирмите, които искат да оцелеят да търсят изпреварваща информация от бизнес организациите от неправителствения сектор


ономическата криза е период на изключително изостряне на конкуренцията, затова препоръчваме на всички фирми, които искат да оцелеят, да се погрижат за своето представяне и да търсят изпреварваща информация от бизнес организациите от неправителствения сектор. Това каза г-н Цветан Симеонов председател на БТПП, при официалното откриване на Икономическия форум „България – Италия: Заедно да преодолеем кризата”

Българската търговско промишлена палата има приета програма за преодоляване пречките пред бизнеса, създавани от администрацията, срещу лошото и бавно усвояване на европейските фондове и по забавените плащания към бизнеса. Договорите трябва да се спазват – г-н Симеонов припомни старата латинска максима и напомни, че БТПП ще брани до последно запазването нивата на корпоративния данък, на ДДС и на данъка върху доходите.

Радваме се, че правителството възприе идеите на работодателите не само да се направят 20 процентни съкращения на издръжката на администрацията, но и предвидените средства в актуализирания бюджет, да се обвържат с реалното провеждане на реформи в няколко от ключовите сектори.


07.06.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад