Назад

Участие на председателя на БТПП в среща на Борда и пленарна сесия на Европалати и 99-та Сесия на Международната конференция на труда

Председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов участва в среща на Борда на директорите на Европалати. В дневния ред на заседанието бе включено обсъждането на Стратегически план за дейността на ЕВРОПАЛАТИ за 2010 – 2013 г., които се свързват със Стратегията Европа2020, одобряване на отчета на организацията за 2009 г., и насрочения през октомври Европейски Парламент на Предприятията, който е насрочен да се проведе през октомври 2010 г. Представител на Белгийското правителство запозна борда на директорите на Европалати с приоритетите на следващото председателство на ЕК.
Днес г-н Симеонов участва в Официално откриване на 99-та Сесия на Международната конференция на труда (МОТ) в Женева, в качеството си на делегат от Националната тристранна делегация.
Г-н Цветан Симеонов връчи медал и диплома на г-н Антонио Пенелоса, Главен секретар на Международната организация на работодателите от името на 115 годишната БТПП.

Тазгодишната Сесия съвпада с 90-та годишнина на Международната организация на работодателите. Конференцията ще продължи до 18 юни 2010 г. като в дневния ред на обсъжданията по Работни групи са включени различни въпроси, като доклад за изпълнението на Декларацията за основните принципи и права на работниците на Международната организация на работодателите, прилагане на Конвенциите на Организацията, дискусии за стратегическите цели на Организацията и др.

Висшият орган на МОТ - Международната конференция на труда провежда своите сесии всяка година през месец юни в Женева. По време на конференцията се обсъждат и приемат международни трудови норми (конвенции и препоръки) и бюджета на Организацията. Страните-членки делегират в този висш орган на МОТ по четирима свои представители - двама от правителството, един представител на работодателските организации и един представител на синдикатите.

По време на сесията в залата се появиха протестиращи с плакати по повод . операцията на израелските сили срещу хуманитарната флотилия за ивицата Газа.


31.05.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад