Назад

Среща на Председателя на БТПП с Н.ПР. г-н Цунехару Такеда, посланик на Япония в БългарияНа 31 май 2010 г. г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП се срещна с Н. Пр. г-н Цунехару Такеда, посланик на Япония в България. Поводът на срещата бе предстоящото посещение на 22 и 23 юли в България на японска бизнес делегация, включваща представители на бизнес федерация „Кейданрен”. По този повод БТПП ще организира и ще бъде домакин на среща между представители на бизнес средите на двете страни.

Федерацията е най-авторитетната бизнес организация в Япония. В нея членуват най-големите 1,343 водещи японски компании между които корпорации като Сумитомо, Мицубиши, Нипон, Хитачи, Канон, Мицуи и др., 130 индустриални асоциации и 47 японски регионални икономически организации.

Визитата на японската делегацията е съчетана с посещения в Словакия и Румъния. Основната цел на визитата е активизиране на търговско – икономическите отношения между Европейския Съюз и Япония и проучване на възможностите за инвестиции в България и Румъния, като новоприсъединили се към ЕС страни.
31.05.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад