Назад

България може да бъде врата за Китай към европейското икономическо пространство

На 11 юни 2010 г. в хотел Шератон се проведе бизнес конференция между фирми от провинция Гуандун, град Фошан, Китай и представители на български фирми. Форумът бе организиран от Търговския отдел на китайското посолство в София, БТПП и Регионалното бюро за международна търговия и икономическо сътрудничество към провинция Гуандун (DOFTEC).

От китайска страна взеха участие Н.Пр. Джан Вансюе - посланик на КНР у нас, Йе Минг Куан – зам.-кмет на гр. Фошан, провинция Гуандун и Лианг Йао Вен – ген. директор на DOFTEC.

Цветан Симеонов – председател на БТПП, Иво Маринов – зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма и Борислав Стефанов – изп. директор на Българска агенция за инвестиции, представиха икономическия потенциал на страната ни, бизнес климата и условията за инвестиции.

Председателят на Палатата каза, че по време на криза такива срещи са много полезни и призова участниците във форума да се възползват пълноценно от възможностите за контакти. Той подчерта, че в България има способни и проспериращи фирми.

След официалната част форумът продължи с индивидуални срещи с участието на представители на 120 фирми от двете страни. Като потенциалните сектори за развитие на сътрудничеството бяха очертани: металургия, корабостроене, високи технологии, търговия, битова електроника, производство на порцелан, бяла техника, мебели.


11.06.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад