Назад

БТПП подписа споразумение с PHD Chamber







В София днес се провежда българо-индийски бизнес форум с двустранни срещи. Българската търговско-промишлена палата има дългогодишни партньори в Индия като Федерацията на индийските търговско-промишлени палати, Конфедерацията на индийската индустрия и други. На форума председателят на БТПП Цветан Симеонов подписа споразумение с председателя на индийска организация – PHD Chamber Мохит Жаин, с която Палатата работи от 2012 г., когато в рамките на бизнес посещение в Делхи бяха проведени първи разговори - както на ниво организации, така и двустранни бизнес срещи между участниците в тогавашната българска бизнес делегация и индийски партньори.

На днешния форум, организиран от ИАНМСП, участват над 300 представители на бизнеса от двете страни. Информация за индийската бизнес делегация можете да намерите тук.

Изказвания при откриването му направиха Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката,  и Кесав Кумар, ръководител на индийската бизнес делегация, главен търговски директор на компанията Съдерланд.

Меморандум за разбирателство бе подписан и между Хасковската търговско-промишлена палата и Индийската икономическа и търговска организация

Форумът се провежда по повод официалното посещение в нашата страна на президента на Индия. Очаква се събитието да бъде закрито от президента на Република България Румен Радев и президента на Република Индия Рам Натх Ковинд.

 


05.09.2018 г.
Назад