Назад

10 септември - БТПП обявява класацията „ТОП 100”



Класацията на БТПП за водещите фирми в България „ТОП 100” официално ще бъде представена на пресконференция на 10 септември 2018 (понеделник) от 11:00 часа в сградата на БТПП, зала А.

Това е 20-то годишно издание, с което БТПП показва добрите бизнес примери и практики. Класирането се базира само на обективни и съпоставими данни от финансовите отчети на фирмите.

В новото издание на „ТОП 100” са обработени данните на над 6500 фирми от страната, които произвеждат около 83% от БВП през 2017 година. Класацията включва няколко критерии, отчитащи приходите от продажби, печалбата и собствения капитал. Извършено е и класиране на регионален принцип.

Фирмите на лидерските позиции ще бъдат награди на официална церемония в края на годината.

На пресконференцията Председателят на БТПП ще връчи дипломи на ръководствата на двете икономически гимназии в София – Националната търговско-банкова и Националната финансово стопанска гимназия. Ще присъстват и ученици от гимназиите, които подпомагаха процеса по обработка на данните от годишните отчети.

 

БТПП разпространява класацията „ТОП 100“ при 250 събития годишно - бизнес форуми и срещи в България и делегации зад граница. Допълнително Палатата изпраща „ТОП 100“ до:

·       Всички посланици (70) и всички търговски представители към дипломатическите мисии със седалище София.

·       50 служби по търговско-икономически въпроси на България в чужбина.

В международен план класацията достига до:

·       130 национални търговски палати по света, членове на  Международната търговска камара-Париж.

·       до членовете на ЕВРОПАЛАТИ – 45  търговски палати от 43 страни с мрежа от 1700 регионални палати и чрез тях до 20 млн. компании в Европа.

·       до над 320 членове на Асоциацията на световните търговски центрове.

Моля представителите на медиите да потвърдят присъствието си до 7 септември (петък), 12.00 часа на: s.dimitrova@bcci.bg


04.09.2018 г.
Назад