Назад

Първа среща с посланика на Беларус



Първа среща с новоназначения посланик на Република Беларус Н.Пр. Александр Лукашевич се проведе в Българската търговско-промишлена палата. Председателят на БТПП Цветан Симеонов запозна дипломата и Олег Белов, заместник-ръководител на мисията в София, с работата на Палатата. Той отбеляза активното сътрудничество с Посолството на Беларус, както и с партньори на БТПП от тази страна.

Представителите на Посолството коментираха редица български продукти и марки с добър имидж на белоруския пазар, който трябва да бъде използван адекватно от българските производители и износители.

Посланик Лукашевич информира, че се подготвя осмото заседание на Белоруско-българската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество на 23 – 24 октомври 2018 г. в София. В рамките на събитието се предвижда и провеждане на двустранен бизнес форум, като акцент ще бъде поставен върху секторите: лека промишленост, металообработване, дървообработване, информационни технологии, химическа промишленост и др. Събитието ще се организира от ИАНМСП, а БТПП ще съдейства за активно участие на български фирми в посочените сектори.

За заявяване на предварителен интерес за участие във форума, можете да се свържете с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


05.09.2018 г.
Назад