Назад

В световния ден на GS1 Мобилна търговия в БТПП - Ден за отворена информация на 15 юни

Мобилните телефони вече промениха начина ни на живот, работа и комуникации. Сега вече са на път да променят и начина по който пазаруваме. Днес много модели мобилни телефони вече могат да четат баркодове и да се свързват в интернет. В резултат на това те могат да предоставят директно на потребителите информация и услуги свързани с определен продукт, което в същото време приближава потребителя до продукта и до неговия производител. Производителите на маркови стоки и търговците ясно осъзнават, че има много начини за използване на мобилните телефони, за да предложат на потребителите по-големи възможности за пазаруване и по-добри услуги.

Този потенциал не може да се използва напълно в момента защото мобилната система не е напълно съвместима и мобилните услуги не са съвместими със всички мобилни устройства и оператори – поради това е скъпо и сложно да се въведат глобални услуги. Ето защо трябва да се въведат глобални стандарти, отворена и неутрална инфраструктура, подкрепени едновременно от бизнеса и потребителите. Тук е мястото където GS 1 намесва. Стандартите GS 1 се ползват по целия свят от над един милион фирми и в над 150 страни. Тези фирми работят съвместно с GS 1 за да популяризират съществуващите стандарти, като средство за иновационни услуги, които да подобрят живота на потребителите. Като се работи на глобално ниво при разработката на стандартите и приложението им на локално ниво, GS 1 помага тези фирми да създават и прилагат мобилни решения и услуги, които са международно достъпни, измерими и ефективни.

Има две ключови области за приложение на стандартите GS1:

  • да се гарантира, че тези решения са базирани на стандартите на GS1;
  • да се предоставя достъп до гарантирана информация за продуктите и услугите.

Това е задачата, с която се заема GS 1 MobileCom .

Ако искате да научите повече за Международната асоциация GS1, за Националната организация GS1 България и за GS1 MobileCom
Заповядайте на 15 юни 2010 от 10 ч. зала Б
Българска търговско-промишлена палата ул. „Искър” 9 ъгъла с ул.”Веслец”

Знаете ли, че:

  • До края на 2010 г. ще има почти 5 милиарда мобилни абоната;
  • В света има повече мобилни абонати от стационарни такива;
  • Има и предстои нов бум в мобилната търговия: пазара на мобилната търговия ще достигне 167 млрд. USD през 2012 г.
  • Сега в света има повече мобилни телефони отколкото компютри, кредитни карти или телевизори.

14.06.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад