Назад

Председателят на БТПП се срещна със заместник-министъра на икономиката

Обсъдиха се въпроси за разширяване на сътрудничеството между двете институции


Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. По време на разговора се обсъдиха въпроси за съвместната дейност между двете институции до края на годината. В хода на срещата се коментираха и въпроси от значение за бизнеса, които да бъдат разгледани в Националния икономически съвет.

Фокус бе поставен върху работното посещение на Лъчезар Борисов в Република Корея, осъществено в началото на месец юли. Заместник-министърът на икономиката на България информира за резултатите от проведените в Сеул срещи с представителни институции и бизнес организации и компании. Посещението е организирано по идея и инициатива на Посолството на Република България в Република Корея като последващо действие от проведеното през месец октомври 2017 г. в София официално посещение на министър-председателя на Република Корея Ли Нак-Йон и неговите разговори с министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Акцент по време на двете посещения бе поставен върху осъществяването на инвестиционни проекти на южнокорейски компании в България.

Председателят на БТПП информира заместник-министър Борисов за скорошната си среща с посланика на Южна Корея в София Н. Пр. Джингю Джънг, по време на която Симеонов коментира, че с оглед на споразумението за свободна търговия ЕС-Южна Корея, има неизползван потенциал за инвеститори и съвместни бизнес дейности.

Лъчезар Борисов и Цветан Симеонов набелязаха конкретни стъпки за разширяване на сътрудничеството между Министерството на икономиката и Българската търговско-промишлена палата, както и планираха действия по отношение активизиране на икономическите отношения с Република Корея. БТПП ще информира допълнително за подробности.

 


07.08.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад