Назад

Среща с търговския съветник на Посолството на Румъния в София

Обсъди се подготовката на Срещата на върха на държавните глави на страните от инициативата „Три морета“


Раду Молдован, министър-съветник към Посолството на Румъния в София, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов организирането на предстоящ Българо–румънски бизнес форум в Бургас в началото на месец септември тази година.

Очаква се мероприятието да бъде подкрепено от Министерство на икономиката на България и Министерство на бизнес средата, търговията и предприемачеството на Румъния.

Симеонов информира госта си за резултатите и съдействието, което БТПП като неправителствена организация е оказала по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Обсъдена бе и подготовката на Срещата на върха на държавните глави на страните от инициативата „Три морета“ и на бизнес форума, който ще съпътства срещата. Те ще се проведат на 17 и 18 септември в Букурещ, Румъния. В инициативата са включени 12 страни – Австрия, България, Хърватска, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения, които са разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

При интерес за участие в бизнес форума, може да се регистрирате ТУК

БТПП ще информира допълнително за предстоящите мероприятия с партньори от Румъния.

 


31.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад