Назад

Посланикът на Южна Корея в София посети БТПП

Обсъдиха се предстоящи икономически събития и културни инициативи, които да подпомогнат на двустранното сътрудничество


Председателят на БТПП Цветан Симеонов и посланикът на Южна Корея в София Н.Пр. Джингю Джънг проведоха втора работна среща от началото на мандата на дипломата в България. В срещата участва и Хьонг Ин Джи, съветник и заместник-ръководител на посолството на Южна Корея. Бяха обсъдени планове за насърчаване на икономическите отношения между България и Корея.

Симеонов представи услугите и подкрепата, предлагана от БТПП на български и чуждестранни компании. Той запозна гостите със структурата и дейността на Палатата. Председателят допълни, че с оглед на споразумението за свободна търговия ЕС-Южна Корея, има неизползван потенциал за инвеститори и съвместни бизнес дейности

„Корейските инвестиции в България могат да нараснат чрез иновации и при използване на всички преимущества, които страната предлага на чуждестранните инвеститори да бъдат конкурентноспособни на Европейския пазар“, заяви Симеонов.

Корейският посланик информира, че освен икономически събития, планувани в двете страни през тази година – инвестиционен форум, семинар на тема възобновяема енергия  и B2B срещи ще има и културни инициативи, които да подпомогнат на двустранното взаимодействие.

БТПП ще информира допълнително за предстоящите бизнес събития.

 


27.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад