Назад

Продължава партньорството между БТПП и Иновация Норвегия

Среща с генералния консул на Кралство Норвегия


Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с Венцеслава Янчовска, почетен генерален консул на Кралство Норвегия и мениджър на Иновция Норвегия. В срещата взеха участие и Мирияна Александрова, изпълнителен директор на Норвежко-българската бизнес група, както и Наталия Дичева, главен експерт дирекция "Европейска интеграция и европейски проекти" към БТПП.

По време на разговора бяха дискутирани възможностите за подаване на проектни предложения по линия на Норвежкия финансов механизъм за периода до 2014-2021 г. Към настоящия момент за кандидатстване е отворена програмата „Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия“ с фокус иновации в зелената индустрия.  През есента на т.г. се очаква обявяване на покана от Фонда за достойни условия на труд и тристранен диалог, по който БТПП, като водеща организация, вече е изпълнила успешно проект „TRUST“ за прозрачност за устойчива социална политика.

По време на срещата се обсъдиха и възможностите за сътрудничество с Норвежко-българската бизнес група в посока към засилване на търговските връзки между България и Норвегия, предоставяне на бизнес контакти и възможности за споделяне на опит и добри практики с фирмите. Бяха разгледани варианти за организиране на съвместни събития по линия на Клуба на смесените палати към БТПП. Бе представена новата услуга на Палата за 360-градусово заснемане на фирмите и свързаното с това създаване на интерактивна бизнес карта на България.

 


01.08.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад