Назад

Бизнес делегация от Япония посети БТПП

Целта на работното посещение бе запознаване с дейността на Платата и представяне на японската инвестиция в България


Делегация от Националната федерация на асоциацията на земеделските кооперации в Япония -Zennoh (NFACA) и представители на фирма Зенно-фуд посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

Целта на работното посещение бе запознаване с дейността на Платата и представяне на японската инвестиция в Пловдив за производство на замразено суши. Г-н Шоичи Момозе, президент на „Зенно-фуд“, сподели, че идеята на фирмата е заводът в Пловдив да стане тяхна отправна точка за целия Европейски пазар. Обсъдено бе актуалното икономическо състояние в България, както и традициите на страната ни в сектор земеделие.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов изрази готовоността на БТПП и 28-те регионални палати за съдействие за изпълнение на целите на фирмата, като представи отношенията на Палатата с партньори от Япония. Той сподели, че БТПП си сътрудничи отлично и с Посолството на Япония в България.

По време на срещата бе представена още дейността на Българо–японския икономически съвет към БТПП и предимствата на Арбитражния съд при разрешаване на търговски спорове.


05.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад