Назад

Среща с представителя на БТПП в Китай

Oбсъди се състоянието на българо–китайските икономически взаимоотношения до момента




Председателят на Българo-китайската търговско промишлена палата (БКТПП) и представител на БТПП в Китай, Лъчезар Динев, посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

В хода на разговора бе обсъдено състоянието на българо–китайските икономически взаимоотношения до момента. Лъчезар Динев предостави подробна информация за развитието на проекти, по които БКТПП работи, в сферата на финансите, търговията, инвестициите, здравния сектор и др. БТПП припомня, че Българо-китайска търговско промишлена палата подпомага български фирми, изявили желание да стъпят на китайския пазар, чрез създаването на съвместни предприятия, и също така подпомага и китайски инвеститори с намерения да присъстват на българския пазар.

По време на срещата бе обсъдена и необходимостта от мерки, които трябва да бъдат предприети от страна на правителствено и на бизнес ниво с цел постигане по-голяма видимост на България от китайския пазар, както и с цел привличане на китайски инвеститори. Цветан Симеонов изрази готовност за оказване на подкрепа от страна на БТПП в предстоящи съвместни дейности с цел разширяване на икономическото сътрудничество и подпомагане на българските компании с интереси към китайския пазар.

Дискутирани бяха бъдещи съвместни инициативи в сферата на сътрудничеството между Китай и страните от ЦИЕ „16+1“. През месец юли тази година България е и домакин на първата международна среща за многостранното финансово сътрудничество в рамките на механизма 16+1.


02.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад