Назад

Новоназначеният посланик на България в Русия посети БТПП



Новоназначеният посланик на България в Русия Атанас Кръстин посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов бъдещо сътрудничество и възможности за разширяване на търговско-икономическите връзки между двете страни.

По време на работната среща Симеонов представи дейностите, с които БТПП спомага за развитието на двустранните отношения – организиране на бизнес делегации, международни форуми, панаири, изложби и презентации на чужди компании в България и др. Той запозна госта си и с партньорите на Палатата в Русия, както и с наскоро релаизираните съвместни мероприятия, сред които проведеният през месец юни българо-руски бизнес форум „ Фармация и медицина 2018“, организиран съвместно с Българо-руската търговско-промишлена палата и ТПП на Руската федерация.  БТПП припомня, че в българо-руския бизнес форум над 80 представители на български и руски институции, професионални и търговски асоциации, и компании от двете страни, обсъдиха новите възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията.

От своя страна, Атанас Кръстин представи приоритетите си по време на мандата си в Русия, като акцентира, че секторите от взаимен интерес включват: енергетика, транспорт, земеделие, фармация, туризъм и др.

Симеонов изрази готовността на БТПП за съдействие на новоназначения посланик за изпълнение на задачите му в полза на бизнеса от България и Русия.


03.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад