Назад

БТПП взе участие в откриването на „Българо-турски дни на бизнеса“





Главният секретар на БТПП Васил Тодоров бе сред официалните гости на откриването на бизнес форум под надслов „Българо-турски дни на бизнеса“. Представители на БТПП бяха поканени в качеството си на активен и ефективен партньор в процеса на развитие на двустранните икономически връзки между България и Турция. Събитието е организирано от Българско-турската търговско-индустриална камара (БУЛТИШАД), търговската секция на Посолството на Република Турция и Търговското представителство на Република Турция в Пловдив.

Участие в официалното откриване на форума взеха министърът на икономиката – Емил Караниколов,  посланикът на Република Турция в България Н. Пр. Д-р Хасан Улусой, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, ръководствата на ИАНМСП и БАИ, представители на Борда за външноикономически отношения на Турция /DEIK/, ТПП Чорлу, БАЛКАНТЮРКСИАД и над 150 фирми от двете страни.

Посланик Улусой приветства участниците и сподели, че се наблюдава засилен интерес от страна на бизнеса за развитие на двустранните отношения, а за това говорят и редицата делови мероприятия, организирани от 2017г. до сега. Той обяви, че се очаква провеждането на Българо – турски бизнес форум през октомври 2018г. в София.

Министър Караниколов посочи, че интересът на турските фирми в България расте към проекти, свързани с изграждане на инфраструктурата, а също към строителството на жилищни, търговски и офис сгради, както и към банковия сектор. Автомобилният сектор също бе определен като потенциален за привличане на инвестиции от Турция от министъра.

Българо-турските дни на бизнеса продължиха с фирмени презентации и двустранни разговори.


02.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад