Назад

Цветан Симеонов връчи почетна диплома на търговския представител на Посолството на Русия

БТПП изрази удовлетворението си от съвместната работа с търговския отдел към Посолството на Руската Федерация в София

По повод скорошното отпътуване от страната,  председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи почетна диплома на Игор Илингин, търговски представител на Посолството на Русия. Дипломата се връчва за принос в развитието на икономическото сътрудничество на Русия с България и за неговото активно сътрудничество с БТПП по време на мандата му у нас.

Председателят на БТПП изрази удовлетворението си от съвместната работа с търговския отдел към Посолството на Руската Федерация в София. БТПП провежда редовно с партньорите си от Русия и Посолството на страната в България и Българо-Руската търговско-промишлена палата в София работни срещи и двустранни бизнес форуми с цел насърчаване на двустранните икономически отношения.

Игор Илингин от своя страна изрази благодарност за    доброто взаимодействие на търговския отдел с БТПП по  време на своя мандат, както и продължаващото сътрудничество по различни инициативи между българската и руската търговско-промишлени палати.  

 БТПП припомня за данните на Министерството на икономиката на България, според които Руската Федерация е един от основните външнотърговски партньори на страната ни. През 2017 г. тя има 2.7% от износа и 10.3% от вноса, което изисква продължаване на усилията за балансиране на двустранната търговия. България заема около 1% от външнотърговския стокообмен на Русия.


05.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад