Назад

В БТПП се проведе работна среща с новоназначения търговски съветник в Украйна

Договорено бе продължаване на сътрудничеството между БТПП и СТИВ за подобряването на икономическите връзки между България и Украйна


Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна със Стефан Софрониев, новоназначен търговски съветник към посолството на България в Украйна. По време на разговора Симеонов запозна детайли госта си с досегашното ни сътрудничество с партньорски организации от Украйна. Той отбеляза и добрите партньорски отношения, които БТПП  поддържа с търговско-промишлените палати на Украйна от 1995 г. чрез подписано споразумение за сътрудничество.

По време на срещата председателят представи и електронния търговски регистър на Палатата, дейността на Арбитражния съд и баркод-системата GS1.

Договорено бе да се продължи досегашното сътрудничество между БТПП и Службата по търговско–икономически въпроси (СТИВ) с цел подобряването на икономическите връзки между България и Украйна. БТПП примомня, че работи добре и с БУИК, чиито членове имат икономически и търговски взаимоотношения с украински партньори.


05.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад