Назад

Председателят на БТПП участва в откриването на Европейския ден на конкуренцията



По повод на Българското председателство на Съвета на ЕС Комисията за защита на конкуренцията организира Европейски ден на конкуренцията. Специален гост на Европейския ден на конкуренцията бе европейският комисар по конкуренцията - г-жа Маргрете Вестагер, която произнесе реч.

На събитието присъстваха представители на Европейската комисия, на националните органи по конкуренция на страните членки на ЕС, както и на ведомства от държави, с които КЗК има дългогодишни отношения на сътрудничество, участници от международни организации, както и от държавни органи, представители на работодателските организации, съдебната власт, правни кантори и от академичните среди, Ивайло Дерменджиев, почетен консул на Кения в България и Андрей Делчев, изпълнителния директор на Българската петролна и газова асоциация,  арбитър от АС при БТПП. Цветан Симеонов, председател на БТПП, също все участие в събитието.

В рамките на Европейския ден ще бъдат обсъдени ключови законодателни развития в правото на конкуренцията на ЕС като Директивата за вредите и бъдещата Директива ECN+, които ще бъдат определящи за прилагането на правилата по конкуренцията през следващите години. Ще бъде обърнато внимание и на казусите, които възникват пред органите по конкуренция в сектора на енергетиката.

 


01.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад