Назад

Среща на членовете на Национална Асоциация „Един пояс, един път“ с ръководството на посолството на КНДР

Представители на БТПП Васил Тодоров, главен секретар, Красимир Дачев, член на УС, Габриела Димитрова, директор международно сътрудничество, участваха в


Представители на БТПП Васил Тодоров, главен секретар, Красимир Дачев, член на УС, Габриела Димитрова, директор международно сътрудничество, участваха в среща на членовете на Национална Асоциация „Един пояс, един път“ с ръководството на посолството на КНДР. БТПП е сред учредителите на организацията. Срещата имаше за цел представяне на извършеното от Асоциацията за една година, откакто съществува, както и плануване на предстоящите събития, свързани със 7-та среща на правителствените ръководители на Китай и държавите на ЦИЕ /инициативата 16 + 1/, която ще се проведе в София в началото на месец юли.

Срещата бе открита от Н.Пр. Джан Хайджоу, извънреден и пълномощен посланик на КНР в България, който потвърди интересът на Китай в бързоразвиващия се регион на Централна и Източна Европа. Посланикът направи обзор на резултатите, постигнати до момента в рамките на инициативата 16 + 1 и „Един пояс, един път“.

Проф. д-р Захари Захариев, председател на Национална асоциация „Един пояс, един път“, сподели постигнатото от организацията, като акцентира върху сключените споразумения за улесняване на сътрудничеството с китайски институции и организации в области като: транспорт, комуникации, предприемачество, култура и др.

В рамките на събитието Васил Тодоров проведе индивидуални разговори с български и китайски бизнесмени, както и с търговския съветник към Посолството на Китай Яо Чаоин.

 


30.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад