Назад

В БТПП се състоя представяне на електронна платформа за медиация e-MEDIATION

Представяне на електронна платформа за медиация e-MEDIATION се състоя в БТПП. В изпълнение на проект e-MEDIATION - Насърчаване прилагането на информационните и комуникационните технологии при разрешаването на международни спорове, бе създадена електронна платформа за извънсъдебно разрешаване на спорове. В нея, посредством комуникация в електронна среда и помощта на медиатор, могат да бъдат разглеждани, oбсъждани и решавани търговски спорове, включително с трансграничен характер. Платформата е двуезична и предлага иновативно решение за е-медиация.

Платформата бе представена от Българската търговско-промишлена палата и Фондация „Право и Интернет“. Разработена е с техническата експертиза на компания Декстро Рисърч.

В събитието се включиха медиатори, представители на бизнес средите и партньорите по проекта. В дискусията участваха Миряна Калчева, член на Изпълнителния съвет на БТПП, Елиза Николова, председател на Професионалната асоциация на медиаторите в България, Рая Цветкова и Диляна Петкова от Фондация „Право и Интернет” и Габриела Димитрова, директор медждународно сътрудничество в БТПП. Основна тема на дискусията бе по-широкото прилагане на Директива 2008/52/ЕО, насърчаването на медиационна култура в българското общество, както и техническите параметри на платформата с оглед на сигурността и защитата на личните данни.

Следващото събитие по проект е-MEDIATION очаквайте в Стара Загора на 7 юни.

 


04.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад